Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. Här kan du rösta på dina favoriter bland gröna framsteg nära dig, i Sverige eller i världen.

Överraska mig!

Utegym för äldre i Strömstad

Strömstadsbor, och besökare, kan snart dra nytta av de redskap för utomhusträning som kommer sättas upp efter en motion från Miljöpartiet.

Miljöpartiet vill förbättra möjligheten till utomhusträning för äldre. Viktiga kroppsfunktioner som muskelstyrka, balans, rörlighet, koordination och kondition försämras med stigande ålder. Förebyggande träning kan motverka denna försämring.

Äldre personer är i lika hög grad träningsbara som yngre, även om svaret på träningen kommer lite långsammare. Resultaten av fysisk ansträngning eller träning är ungefär desamma för en 90-åring som för en 20-åring vad gäller förbättringen av muskelstyrka och kondition. Regelbunden fysisk aktivitet bidrar till att bevara flera funktionsförmågor och medför ett förbättrat välbefinnande och oberoende högt upp i åren. Alla äldre som vill och kan träna förebyggande måste få möjlighet att göra det. Syresättning av både kroppen och knoppen är bra för hälsan.

Idémöte om utomhusgym och Strömsvattnet (stromstad.se)

Publicerad: 20 okt 2015
Ändrad: 26 okt 2016

Nära Strömstad

Början på en giftfri förskola och skola i Karlstad

Åmål
Miljöpartiet i Karlstad har tillsammans med de fyra borgerliga partierna drivit igenom ett politiskt initiativ för att börja fasa ut skadliga kemikalier ur förskola och skola.

Studentrabatt i kollektivtrafiken

Västra Götalands län
Västra Götaland inför 25 % rabatt för studenter, arbetslösa och långtidssjukskrivna på alla Västtrafiks kort och biljetter. Rabatterna börjar gälla i januari 2016.

Region Skåne utökar satsning på specialistsjuksköterskor

Akershus
Till hösten får ännu fler sjuksköterskor i Region Skåne möjlighet att gå en betald specialistutbildning.

I samma ämne

Sammanhängande och säkert cykelstråk genom Lunds stadskärna

Lund
Lund bygger ett sammanhängande cykelstråk genom stadskärnan – en del av det hållbara stadsbygget.

Förmånscykel för anställda i Nacka

Nacka
Nacka kommun erbjuder 4000 anställda en förmånscykel.

Rökfritt Kalmar län

Kalmar län
Landstinget i Kalmar län har anslutit sig till Tobacco Endgame – Rökfritt Sverige 2025. Miljöpartiet har varit drivande i frågan och hade, som enda parti, med det som ett vallöfte 2014.