Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Uppsala kommun divesterar ur det fossila

Uppsala klimatanpassar sin finansförvaltning. Kommunens innehav av vÀrdepapper kommer att ses över för att avveckla placeringar i bolag som producerar kol, olja och naturgas - kÀnt som att divestera.

För att vÀrlden ska kunna hÄlla sig under den tvÄgradersökning som klimatforskningen anser vara taket för vad planeten skulle klara av, mÄste utvinning av kol, olja och naturgas kraftigt minska. Det Àr anledningen till varför divestering behövs.

- Vi arbetar redan hÄrt för att minska Uppsalas utslÀpp genom att satsa pÄ cykling, förnybar energi och hÄllbart byggande. Divestering Àr ett viktigt nÀsta steg. Nu utmanar vi andra kommuner att ocksÄ modernisera sitt klimatarbete, sÀger Maria Gardfjell (MP), kommunalrÄd i Uppsala med ansvar för klimat och miljö.

Bild: Groman123 (cc by-sa 2.0)
https://www.flickr.com/...

SĂ€lj kolet och oljan – rĂ€dda klimatet (dagenssamhalle.se)

Publicerad: 17 okt 2015
Ändrad: 26 okt 2016

NĂ€ra Uppsala

Fossilfritt Uppsala 2030 – klimatpositivt Uppsala 2050

Uppsala
Miljöpartiet med samarbetspartier skÀrper kommunens klimatmÄl. De nya mÄlen hör till Sveriges absolut skarpaste, samtidigt som de Àr nödvÀndiga i ljuset av klimatutmaningen.

Sprututbytesmottagning öppnar

Uppsala lÀn
I början av november 2016 öppnar Landstinget i Uppsala lÀn en mottagning för sprututbyte för missbrukare.

Nytt kollektivtrafiknÀt i Uppsala

Ett nytt linjenÀt för bussar införs hösten 2017 i Uppsala.

I samma Àmne

Finansinspektionen prioriterar hÄllbar utveckling

Den finansiella sektorn möter en rad utmaningar och nya risker i och med klimathotet. Nu blir hÄllbar utveckling ett prioriterat omrÄde för Finansinspektionen

Branschstandard för fonders koldioxidavtryck

Genom dialog med branschen har regeringen drivit igenom en branschstandard för koldioxidredovisning med Svensk FörsÀkring och Fondbolagens Förening.

Skatteavdrag för reparationer och underhÄll av vitvaror

Regeringen inför ett skatteavdrag för reparationer och underhÄll av vitvaror. DÄ blir det billigare att reparera istÀllet för att slÀnga och köpa nytt.