Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Sprututbytesmottagning öppnar

I början av november 2016 öppnar Landstinget i Uppsala lÀn en mottagning för sprututbyte för missbrukare.

Mottagningen, som fÄtt namnet "Sprutbytet", kommer att ligga pÄ MÀrstagatan i Uppsala, i samma hus som huslÀkarmottagningen för hemlösa.

Förslaget att starta sprututbytesverksamhet i Uppsala lÀn fördes fram i en motion 2013, som antogs av landstingsfullmÀktige vÄren 2015. Nyligen godkÀndes landstingets ansökan av Inspektionen för vÄrd och omsorg, IVO. Landstinget har nu rekryterat personal och lokalerna hÄller pÄ att stÀllas i ordning.

Foto: Geralt (CC0)
https://pixabay.com/sv/...

Sprututbytesmottagning öppnar november 2016 (mynewsdesk.com)

Publicerad: 26 okt 2016

NĂ€ra MĂ€rstagatan, Uppsala

Fossilfritt Uppsala 2030 – klimatpositivt Uppsala 2050

Uppsala
Miljöpartiet med samarbetspartier skÀrper kommunens klimatmÄl. De nya mÄlen hör till Sveriges absolut skarpaste, samtidigt som de Àr nödvÀndiga i ljuset av klimatutmaningen.

Uppsala kommun divesterar ur det fossila

Uppsala
Uppsala klimatanpassar sin finansförvaltning. Kommunens innehav av vÀrdepapper kommer att ses över för att avveckla placeringar i bolag som producerar kol, olja och naturgas - kÀnt som att divestera.

Nytt kollektivtrafiknÀt i Uppsala

Ett nytt linjenÀt för bussar införs hösten 2017 i Uppsala.

I samma Àmne

Rökfritt Kalmar lÀn

Kalmar lÀn
Landstinget i Kalmar lĂ€n har anslutit sig till Tobacco Endgame – Rökfritt Sverige 2025. Miljöpartiet har varit drivande i frĂ„gan och hade, som enda parti, med det som ett vallöfte 2014.

Sprututbyte i samarbete mellan landsting och kommuner

Uppsala lÀn
Landstinget i Uppsala ansöker om att starta sprututbytesverksamhet, efter förslag frÄn Miljöpartiet.

Unik satsning pÄ E-hÀlsa i SkÄne

SkÄne lÀn
Region SkÄne har beslutat att göra en stor satsning inom e- och m-hÀlsoomrÄde, det vill sÀga möjligheterna att anvÀnda digitala tjÀnster i hÀlso- och sjukvÄrden.