Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

SommargÄgator ger en levande stad

För andra Äret i rad har Stockholms stad gjort delar av Swedenborgsgatan och SkÄnegatan till gÄgator under sommaren, vilket vÀlkomnas av mÄnga stockholmare. Under 2016 utökades sommargatorna med Rörstrandsgatan och en pop up-park i HumlegÄrden.

GÄgator gör Stockholm trevligare, grönare och bidrar till en mer levande stad med fler uteserveringar och stadsliv. Fler fÄr ta del av utrymmet nÀr gatorna fylls av mÀnniskor, serveringar och vÀxtlighet i stÀllet för enbart bilar.

Miljöpartiet vill ha ett levande Stockholm och fortsÀtter utöka antalet sommargÄgator Àven nÀsta Är. Vi arbetar ocksÄ med att införa fler permanenta gÄgator.

Foto: Miljöpartiet i Stockholms stad

Publicerad: 28 nov 2016

NÀra Södermalm

SkÀrpta klimatmÄl och klimatmiljard

Stockholm
Stockholm ska vara en stad som gÄr före. Staden har det senaste Äret satt upp tuffare mÄl för klimatarbetet och avsÀtter en miljard för klimatarbetet. MÄlet Àr att Stockholm ska vara helt fossilfritt Är 2040.

Lönesatsning för ökad jÀmstÀlldhet

Stockholm
Den 28 september 2015 höjdes lönerna för 7 099 personer anstÀllda i Stockholms stad. Fyra av fem som idag fÄr höjd lön Àr kvinnor. De flesta Àr barnskötare och vÄrdbitrÀden.

Cykelmiljard

Stockholm
För att förbÀttra för Stockholms cyklister avsÀtts en miljard de kommande fyra Ären. Cykelbanorna ska bli sÀkrare och bredare och staden fÄr fler cykelparkeringar.

I samma Àmne

Samordnad varudistribution

Linköping
För att minska klimatpÄverkan och skapa tryggare trafikmiljö vid skolor inrÀttar Linköpings kommun en distributionscentral för samordning av varuleveranser till kommunens olika verksamheter.

FörmÄnscykel för anstÀllda i Nacka

Nacka
Nacka kommun erbjuder 4000 anstÀllda en förmÄnscykel.

FossilbrÀnslefri kollektivtrafik

Kalmar lÀn
FrÄn 2017 ska all busstrafik i Kalmar lÀn vara fossilbrÀnslefri.