Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Skolresurser ska styras efter behov

Statsbidrag utformas sÄ att de skolor som behöver mest stöd ocksÄ ska fÄ det.

Alla elever ska ges en Àrlig chans att nÄ kunskapsmÄlen och utvecklas utifrÄn sina förutsÀttningar. Staten behöver ta ett större ansvar för att bryta ojÀmlikheten i skolsystemet. NÀr Miljöpartiet kom till utbildningsdepartementet fanns inget system för hur staten kan ge mest resurser till de skolor som behöver det som mest.

DÀrför har Regeringen gett ett uppdrag till Skolverket att ta fram en fördelningsnyckel sÄ att statsbidrag kan gÄ till de till de skolor som behöver det mest. Alla nya statsbidrag ska vara tydligt utformade sÄ att de skolor som behöver mest stöd ocksÄ ska fÄ det.

Foto: Perspektivet Museum (cc by-nc-nd 2.0)
https://www.flickr.com/...

Statsbidrag ska riktas till skolor med störst behov (regeringen.se)

Publicerad: 17 okt 2015
Ändrad: 26 okt 2016

I samma Àmne

–

Insatser för bÀttre lÀsning

Regeringen gör ett stort antal investeringar och reformer för att förbĂ€ttra lĂ€sförstĂ„elsen och frĂ€mja lĂ€slusten i hela landet inom ramen för paraplyet ”Hela Sverige lĂ€ser med barnen”.

Nationella skolutvecklingsprogram

Regeringen har infört nationella skolutvecklingsprogram med kompetensutvecklings- och stödinsatser.

Lovskola och lÀxhjÀlp

Skolan ska ge alla elever samma chans. Oavsett var de kommer ifrÄn eller vilka förÀldrar de har. DÀrför prioriterar regeringen insatser för att skapa en jÀmlik skola. Lovskola och lÀxhjÀlp Àr nÄgra exempel.