Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

SĂ€nkta avgifter till kulturskolan

TillgĂ„ngen till kultur och kulturskapande ska vara lika för alla barn och ungdomar – oavsett var i staden man bor. Sedan valet har avgifterna till Stockholms kulturskola halverats och 1500 nya platser har skapats.

Vi vet att det Àr viktigt att bli berörd och att kÀnna lust till det man gör. Det Àr ocksÄ viktigt att barn och unga fÄr hitta sitt sÀtt att uttrycka sig, för att kÀnna sig betydelsefulla och vÀxa som mÀnniskor. Alla Stockholms barn och unga har rÀtt till en meningsfull fritid.

Antalet barn och unga i Kulturskolan varierar stort mellan olika delar av Stockholm. Innan valet var antalet barn som deltog i Kulturskolan fem gÄnger i HÀgersten-Liljeholmen jÀmfört med antalet frÄn Rinkeby-Kista. De sÀnkta avgifterna har dock lett till att ansökningarna i stadsdelarna Kista, Akalla, Husby, Hjulsta, Rinkeby och Tensta ökat med 200 procent.

Foto: ISTOCKHPHOTO.COM HORYN

Kultur i Stockholm (mp.se)

Publicerad: 17 okt 2015
Ändrad: 26 okt 2016

NĂ€ra Stockholm

SkÀrpta klimatmÄl och klimatmiljard

Stockholm
Stockholm ska vara en stad som gÄr före. Staden har det senaste Äret satt upp tuffare mÄl för klimatarbetet och avsÀtter en miljard för klimatarbetet. MÄlet Àr att Stockholm ska vara helt fossilfritt Är 2040.

Lönesatsning för ökad jÀmstÀlldhet

Stockholm
Den 28 september 2015 höjdes lönerna för 7 099 personer anstÀllda i Stockholms stad. Fyra av fem som idag fÄr höjd lön Àr kvinnor. De flesta Àr barnskötare och vÄrdbitrÀden.

Cykelmiljard

Stockholm
För att förbÀttra för Stockholms cyklister avsÀtts en miljard de kommande fyra Ären. Cykelbanorna ska bli sÀkrare och bredare och staden fÄr fler cykelparkeringar.

I samma Àmne

Insatser för bÀttre lÀsning

Regeringen gör ett stort antal investeringar och reformer för att förbĂ€ttra lĂ€sförstĂ„elsen och frĂ€mja lĂ€slusten i hela landet inom ramen för paraplyet ”Hela Sverige lĂ€ser med barnen”.

Fler vÀgar in i lÀraryrket

Flera insatser görs för att skapa fler vÀgar in lÀraryrket. En utbyggnad av lÀrar- och förskollÀrarutbildningarna behövs dÄ intresset för att lÀsa till lÀrare och förskollÀrare har ökat kraftigt.

PÄ vÀg mot giftfria vardagsmiljöer för barn

Lund
Genom kemikalieinventering och utbildning av personal skapas giftfri vardagsmiljö för barnen i Lund.