Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. Här kan du rösta på dina favoriter bland gröna framsteg nära dig, i Sverige eller i världen.

Överraska mig!

Sammanhängande och säkert cykelstråk genom Lunds stadskärna

Lund bygger ett sammanhängande cykelstråk genom stadskärnan – en del av det hållbara stadsbygget.

Cykelsatsningar är avgörande för att utveckla Lund till en mer hållbar kommun för invånarna. Vi är därför stolta över att det nu byggs ett sammanhängande cykelstråk genom stadskärnan som ska underlätta för de omkring 3000 cyklisterna som varje dag cyklar sträckan.

Fördelarna med cykelsatsningar är åtskilliga. Inte nog med att cyklismen är klimatvänlig och inte ger farliga utsläpp. Det är väldigt bra för hälsan att cykla. Dessutom tar cyklar avsevärt mindre plats än bilar vilket ger utrymme för staden att växa, på ett hållbart sätt.

Det nya cykelstråket ska gå genom stadskärnan i nordsydlig riktning och innebär att cyklarna kommer att ta över delar av bilarnas körfält och parkeringsplatser. Hastigheterna kommer även att anpassas på sträckorna.

År 2016 blev Lund för tredje gången utsedd till Sveriges bästa cykelkommun och det är vi väldigt stolta och glada över, men vi anser att vi just har börjat och har många idéer på hur vi kan göra Lund till en ännu bättre stad att cykla i.

Vår förhoppningen är att cyklister så småningom ska kunna cykla vidare på en sammanhängande “cykelhighway” hela vägen till Malmö.

Foto: David Hall (CC by 2.0)
https://www.flickr.com/...

Publicerad: 15 sep 2016
Ändrad: 26 okt 2016

Nära Lund

På väg mot giftfria vardagsmiljöer för barn

Lund
Genom kemikalieinventering och utbildning av personal skapas giftfri vardagsmiljö för barnen i Lund.

Klimatfond i Lund

Lund
Lund tar klimattäten med kommunal klimatfond.

Från medborgarförslag till skejtpark

Lund
I maj 2016 invigdes en stor skejtpark vid stadsparken i centrala Lund. Miljöpartiet i Lund har varit pådrivande i projektet från och med dess startpunkt i ett medborgarförslag från en av Lunds många skejtare.

I samma ämne

Förmånscykel för anställda i Nacka

Nacka
Nacka kommun erbjuder 4000 anställda en förmånscykel.

Sommargågator ger en levande stad

Stockholm
För andra året i rad har Stockholms stad gjort delar av Swedenborgsgatan och Skånegatan till gågator under sommaren, vilket välkomnas av många stockholmare. Under 2016 utökades sommargatorna med Rörstrandsgatan och en pop up-park i Humlegården.

Nytt kollektivtrafiknät i Uppsala

Ett nytt linjenät för bussar införs hösten 2017 i Uppsala.