Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Renare vatten

Stockholmarna ska kÀnna sig trygga att det vatten vi har kring oss Àr rent. DÀrför görs nu insatser i 23 sjöar och vattendrag runtom i Stockholm för att vattnet ska bli bÀttre.

Vatten Àr vÄrt viktigaste livsmedel. Alla ska garanteras sÀkert, rent och friskt dricksvatten nu och i framtiden. Stockholm har avsatt 50 miljoner kronor för att arbetet med att göra vattnet renare ska inledas.

Av de sjöar och vattendrag som ska Ă„tgĂ€rdas sĂ„ Ă€r det nĂ„gra som Ă€r högre prioriterade, dĂ€ribland Brunnsviken, BĂ€llstaĂ„n och Magelungen. År 2021 ska Stockholms sjöar ha vad som kallas god ekologisk och kemisk status.

Foto: ISTOCKHPHOTO.COM SUSAN H. SMITH

Stockholms sjöar ska bli renare (svt.se)

Publicerad: 17 okt 2015
Ändrad: 26 okt 2016

NĂ€ra Stockholm

SkÀrpta klimatmÄl och klimatmiljard

Stockholm
Stockholm ska vara en stad som gÄr före. Staden har det senaste Äret satt upp tuffare mÄl för klimatarbetet och avsÀtter en miljard för klimatarbetet. MÄlet Àr att Stockholm ska vara helt fossilfritt Är 2040.

Lönesatsning för ökad jÀmstÀlldhet

Stockholm
Den 28 september 2015 höjdes lönerna för 7 099 personer anstÀllda i Stockholms stad. Fyra av fem som idag fÄr höjd lön Àr kvinnor. De flesta Àr barnskötare och vÄrdbitrÀden.

Cykelmiljard

Stockholm
För att förbÀttra för Stockholms cyklister avsÀtts en miljard de kommande fyra Ären. Cykelbanorna ska bli sÀkrare och bredare och staden fÄr fler cykelparkeringar.

I samma Àmne

Fler marina skyddade omrÄden

Regeringen förstÀrker anslaget för ÄtgÀrder för havs- och vattenmiljö med 15 miljoner kronor Är 2017.

Sveriges MiljöbÀsta kommun

VÀsterÄs
Aktuell HÄllbarhet har idag presenterat 2016 Ärs miljörankning av Sveriges kommuner, etta ligger VÀsterÄs, dÀr MP Àr med och styr för tredje mandatperioden i rad.

Region GÀvleborg gÄr med i Sveriges Ekokommuner

GÀvleborgs lÀn
Region GĂ€vleborg gĂ„r med i Sveriges Ekokommuner. Miljöpartiet har drivit att GĂ€vleborg ska gĂ„ med i Sveriges Ekokommuner sedan 2013 – ett förslag som nu blir verklighet.