Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. Här kan du rösta på dina favoriter bland gröna framsteg nära dig, i Sverige eller i världen.

Överraska mig!

Region Skåne utökar satsning på specialistsjuksköterskor

Till hösten får ännu fler sjuksköterskor i Region Skåne möjlighet att gå en betald specialistutbildning.

Det råder brist på specialistsjuksköterskor i Sverige och i Region Skåne och bristen finns inom i princip alla områden. Personalnämndens senaste kompetensförsörjningsplan visar en förväntad efterfrågan på specialistutbildade sjuksköterskor i Skåne med cirka 2000 personer fram till 2025. Enligt regeringsbeslut ska antalet utbildningsplatser utökas, och nu möter Region Skåne upp detta med resurser. Personalnämnden har beslutat om att satsa ytterligare 11,5 miljoner kronor på nya utbildningsförmåner.

Utbildningsförmånen innebär att en regionanställd sjuksköterska får möjlighet att läsa en ettårig specialistutbildning och samtidigt få en förmån på 19 000 kr/månad. Enligt Märta Stenevi (MP), som är ordförande i personalnämnden, innebär detta att ännu fler medarbetare nu får möjlighet att specialistutbilda sig med en löneförmån.

Satsningen innebär ytterligare 100 platser, utöver de 70 som personalnämnden tidigare beslutat om och det ger ett betydande tillskott av färdigutbildade specialistsjuksköterskor redo att arbeta i Region Skåne om ett år.

Bild: Emil Samnegård, Miljöpartiet de gröna (cc by 2.0)

Region Skåne utökar satsning på specialistsjuksköterskor (mynewsdesk.com)

Publicerad: 31 aug 2016
Ändrad: 26 okt 2016

Nära Region Skåne

Fiber till alla i Skåne och Blekinge

Akershus
Region Skåne investerar för att öka tillgången till snabbt bredband för hushåll och företag - en viktig fråga för näringsliv, demokrati, landsbygdsutveckling och offentlig service.

Kortare väg till jobb för utomeuropeiskt utbildade läkare och sjuksköterskor

Akershus
Region Skåne vill korta steget från nyanländ till nyanställd. Som ett steg i detta utökas och breddas snabbspåret till jobb för utomeuropeiskt utbildade läkare och sjuksköterskor.

Region Skåne lockar nya investerare med gröna obligationer

Akershus
Region Skåne kommer att ge ut gröna obligationer för klimatvänliga investeringar. Beslutet är ett viktigt steg för att rikta ytterligare resurser till att ställa om till ett långsiktigt hållbart samhälle.

I samma ämne

Unik satsning på E-hälsa i Skåne

Skåne län
Region Skåne har beslutat att göra en stor satsning inom e- och m-hälsoområde, det vill säga möjligheterna att använda digitala tjänster i hälso- och sjukvården.

Enköpings lasarett först ut med HBTQ-certifiering

Uppsala län
2016 blev Lasarettet i Enköping först i världen med en fullständig hbtq-certifiering.

Asylsökande vuxna kan söka privat tandvård

Uppsala län
Asylsökande vuxna ska i fortsättningen även kunna få tandvård hos privata tandläkare. Det har Vårdstyrelsen i Uppsala läns landsting beslutat.