Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Ekocenter i GĂ€vleborg!

Miljöpartiets förslag om att inrÀtta ett Ekocenter i GÀvleborg har nu blivit verklighet. Under 2016 kommer region GÀvleborg att inrÀtta ett Ekocenter och förstÀrka arbetet med hÄllbarhetsfrÄgor.

Miljöpartiet i GÀvleborg har lÀnge drivit att ett Ekocenter ska införas. Nu har regionen tagit ett första steg genom uppstarten av ett Ekocenter inom HÄllbarhetsförvaltningen. Centret ska fungera som ett nÀtverk dÀr aktörer, bÄde privata och offentliga, samverkar för att driva hÄllbarhetsfrÄgor.

Ekocentret fÄr till uppgift att bygga det hÄllbara GÀvleborg. Detta genom att frÀmja innovation, skapa delaktighet och samla de aktörer som arbetar för en hÄllbar utveckling i regionen. Syftet Àr att minska GÀvleborgs miljöpÄverkan genom satsningar inom tre omrÄden - cirkulÀr ekonomi, energi/klimatÄtgÀrder och grön omstÀllning. Centret kommer bland annat att arbeta med fossilfri ekonomi, ökad utvinning av förnybar energi, stöd till omstÀllning och ökad nÀrproduktion av livsmedel.

Miljöpartiets mÄlsÀttning Àr att Ekocentret ska ge GÀvleborg möjligheter att leva upp till de goda förutsÀttningar som lÀnet har att leda omstÀllningen till ett hÄllbart samhÀlle och bli helt klimatneutralt.

Foto: mattwalker69 CC BY-SA 2.0, adapted)
http://www.flickr.com/p...

Publicerad: 05 feb 2016
Ändrad: 26 okt 2016

NĂ€ra GĂ€vleborg

Bussarna i GĂ€vleborg blir fossilfria

GÀvleborgs lÀn
FrÄn hösten 2016 blir kollektivtrafiken i Region GÀvleborg fossilfri till 97 %.

Ett första steg mot solceller i GÀvleborg

GÀvleborgs lÀn
Miljöpartiets förslag blir verklighet - GÀvleborg ser över möjligheten att installera solceller pÄ regionens fastigheter.

VÄrd pÄ lika villkor i GÀvleborg

GÀvleborgs lÀn
Region GÀvleborg har beslutat att alla ska ha rÀtt till vÄrd pÄ lika villkor - oavsett vilka papper en person har.

I samma Àmne

Region GÀvleborg gÄr med i Sveriges Ekokommuner

GÀvleborgs lÀn
Region GĂ€vleborg gĂ„r med i Sveriges Ekokommuner. Miljöpartiet har drivit att GĂ€vleborg ska gĂ„ med i Sveriges Ekokommuner sedan 2013 – ett förslag som nu blir verklighet.

Oskarshamn - en ekokommun

Oskarshamn
Oskarshamn blev under förra mandatperioden en ekokommun tack vara Miljöpartiets motion. Nu omsÀtts intrÀdet i föreningen med praktisk politik.

Klimatklivet

Regeringen avsÀtter 600 miljoner kronor per Är till kommunernas och regionernas klimatarbete.