Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. Här kan du rösta på dina favoriter bland gröna framsteg nära dig, i Sverige eller i världen.

Överraska mig!

Regeringen stärker arbetet för humanitära frågor

I ett läge där 60 miljoner människor i världen är på flykt och 130 miljoner i behov av humanitär hjälp stärker regeringen biståndet för att hjälpa nödställda.

Sverige är världens sjätte största givare av humanitärt bistånd i absoluta tal. Vi är världens största givare av icke-örnomärkt kärnstöd till UNHCR, vilket är viktigt för att pengarna ska kunna användas snabbt och flexibelt. Under 2016 har vi höjt våra anslag ytterligare.

Sverige ger pengar till mat, filtar och mediciner men också till att barn ska kunna gå i skolan trots att de befinner sig i flyktingläger.

Foto: United Nations Photo (cc by-nc-nd 2.0)
https://www.flickr.com/...

Sveriges humanitära bistånd (regeringen.se)

Publicerad: 17 okt 2015
Ändrad: 03 nov 2016

I samma ämne

Din mobil ska inte bidra till konflikter

EU-parlamentet har ställt sig bakom gröna krav på tuffare regler mot metaller som finansierar väpnade grupper i olika konflikter.

Ny unik strategi för krigets Syrien

Sverige ökar engagemanget i Syrienkrisen, både genom humanitär nödhjälp och hjälp stöd till utbildning och framtidstro för de som tvingats fly.

Swedfund blir progressiv klimatfinansiär

Statliga Swedfund får ett kapitaltillskott på 400 miljoner för att möjliggöra ytterligare investeringar inom miljö- och klimatområdet i utvecklingsländer.