Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

RÀtten att sprida foton fritt kvarstÄr

EU-parlamentet röstade för att man ska fortsÀtta kunna sprida bilder pÄ verk och byggnader utan upphovsmakarens tillstÄnd.

EU-parlamentet röstade för att inte avskaffa rÀtten till sÄ kallad panoramafrihet. Det innebÀr att man inte behöver be upphovsmakaren om tillstÄnd om man vill sprida bilder pÄ verk och byggnader pÄ kommersiella sajter.

Foto: Mike Goren (cc by 2.0)
http://www.flickr.com/p...

RÀtten att sprida foton fritt kvarstÄr (mp.se)

Publicerad: 17 okt 2015
Ändrad: 26 okt 2016

I samma Àmne

–

SommargÄgator ger en levande stad

Stockholm
För andra Äret i rad har Stockholms stad gjort delar av Swedenborgsgatan och SkÄnegatan till gÄgator under sommaren, vilket vÀlkomnas av mÄnga stockholmare. Under 2016 utökades sommargatorna med Rörstrandsgatan och en pop up-park i HumlegÄrden.

Insatser för bÀttre lÀsning

Regeringen gör ett stort antal investeringar och reformer för att förbĂ€ttra lĂ€sförstĂ„elsen och frĂ€mja lĂ€slusten i hela landet inom ramen för paraplyet ”Hela Sverige lĂ€ser med barnen”.

FrÄn medborgarförslag till skejtpark

Lund
I maj 2016 invigdes en stor skejtpark vid stadsparken i centrala Lund. Miljöpartiet i Lund har varit pÄdrivande i projektet frÄn och med dess startpunkt i ett medborgarförslag frÄn en av Lunds mÄnga skejtare.