Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Nytt initiativ för att skydda vÀrldens hav

Sverige har tillsammans med Fiji och ett antal smÄ ö-nationer tagit ledarskap kring att uppnÄ FN:s hÄllbarhetsmÄl nr 14 om att skydda haven.

I december 2015 röstade FN, bland annat pÄ Sveriges initiativ, igenom en resolution om att vÀrldens lÀnder ska anta mÄl om att bevara haven och vÄra gemensamma marina resurser, och att det ska hÄllas ett toppmöte om detta i juni 2017.

Sverige bakom resolution för att rÀdda vÀrldshaven (regeringen.se)

Publicerad: 08 nov 2016

I samma Àmne

–

Sveriges MiljöbÀsta kommun

VÀsterÄs
Aktuell HÄllbarhet har idag presenterat 2016 Ärs miljörankning av Sveriges kommuner, etta ligger VÀsterÄs, dÀr MP Àr med och styr för tredje mandatperioden i rad.

Region GÀvleborg gÄr med i Sveriges Ekokommuner

GÀvleborgs lÀn
Region GĂ€vleborg gĂ„r med i Sveriges Ekokommuner. Miljöpartiet har drivit att GĂ€vleborg ska gĂ„ med i Sveriges Ekokommuner sedan 2013 – ett förslag som nu blir verklighet.

Swedfund blir progressiv klimatfinansiÀr

Statliga Swedfund fÄr ett kapitaltillskott pÄ 400 miljoner för att möjliggöra ytterligare investeringar inom miljö- och klimatomrÄdet i utvecklingslÀnder.