Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Nyfödda slipper gifter

Miljöpartiet VÀrmland samverkar i den politiska koalitionen VÀrmlandssamverkan. I den har vi arbetat för att minska mÀngden farliga kemikalier i landstingets olika verksamheter.

I avdelning 11, neonatalvÄrd vid Centralsjukhuset i Karlstad, dÀr för tidigt födda barn och samt sjuka nyfödda barn vÄrdas, valde Landstingsfastigheter i samband med en nybyggnation 2013 materialslag som innehÄller fÀrre miljögifter.

Det handlar bland annat om minskad mÀngd ftalater i elkablar, PVC-fria installationsrör och smartare golvmattor och taktÀckning. Kostnaden för detta lÄg lÄngt under 1 % av totalbudgeten.

Med andra ord - det Àr en frÄga om aktiv politik och kloka tjÀnstemÀn som gör att vi kan kemikaliesÀkra vÄra livsviktiga verksamheter. Miljöpartiet VÀrmland stÄr i frÀmsta ledet för att vi ska minska antalet gifter som Àr i omlopp.

Foto: Robert Halvarsson, licens: (CC BY-NC-ND)

AnvÀnd inte produkter som innehÄller farliga kemikalier (mpvarmland.wordpress.com)

Publicerad: 17 okt 2015
Ändrad: 26 okt 2016

NĂ€ra VĂ€rmland

LED-lampor i offentlig belysning

Karlstad
Tack vare bÀttre belysning har Karlstads kommun minskat energianvÀndningen med 14 % och kostnaderna med 1,3 miljoner kronor sedan 2009.

Energieffektiviseringar i Karlstad

Karlstad
I början av mandatperioden 2006-2010 avsatte den rödgröna majoriteten 100 miljoner kronor, frÀmst inriktat pÄ energieffektivisering.

Klimatkompensation i praktiken

Karlstad
Miljöpartiet har drivit fram ett initiativ om att skapa en klimatkompensationsfond. TjÀnsteresor med bil och flyg ska klimatkompenseras och avgiften frÄn resorna ska anvÀndas till projekt som motverkar utslÀpp av vÀxthusgaser.

I samma Àmne

PÄ vÀg mot giftfria vardagsmiljöer för barn

Lund
Genom kemikalieinventering och utbildning av personal skapas giftfri vardagsmiljö för barnen i Lund.

Sveriges MiljöbÀsta kommun

VÀsterÄs
Aktuell HÄllbarhet har idag presenterat 2016 Ärs miljörankning av Sveriges kommuner, etta ligger VÀsterÄs, dÀr MP Àr med och styr för tredje mandatperioden i rad.

Skatt för att minska farliga kemikalier i hemmet

Regeringen föreslÄr en skatt pÄ vissa vardagliga varor som innehÄller farliga kemikalier.