Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Ny unik strategi för krigets Syrien

Sverige ökar engagemanget i Syrienkrisen, bÄde genom humanitÀr nödhjÀlp och hjÀlp stöd till utbildning och framtidstro för de som tvingats fly.

Syrienkrisen Ă€r en av de största humanitĂ€ra kriserna i vĂ„r tid. Över 400 000 personer har dödats, 12 miljoner mĂ€nniskor - hĂ€lften av landets befolkning - har tvingats fly, ofta mer Ă€n en gĂ„ng. Av dessa Ă€r Ă„tta miljoner flyktingar i sitt eget land. Över tre miljoner syriska barn gĂ„r inte i skolan.

Sverige bidrar med akut nödhjĂ€lp i form av mat, mediciner, vatten och filtar. Men vi har ocksĂ„ tagit initiativ till en mer lĂ„ngsiktig strategi för att Syrienkrisen. Sverige satsar 1,7 miljarder 2016–2020 pĂ„ jobb, utbildning och kvinnors organisering för att alla de miljoner som befinner sig i Syriens nĂ€romrĂ„de ska fĂ„ framtidstro och inte tappa hoppet.

Sverige stödjer mÀnniskor som drabbas av Syrienkrisen (regeringen.se)

Publicerad: 17 okt 2015
Ändrad: 03 nov 2016

NĂ€ra Syrien

Feministisk utrikespolitik för fred och hÄllbarhet

Sverige arbetar bland annat för att involvera kvinnor i fredsprocesser och driver pÄ för nedrustning av kÀrnvapen.

VÄtmarker kring dricksvattentÀkter

Gotlands lÀn
Vattenbristen pÄ Gotland Àr akut. Ett Äterskapande av vÄtmarker i nÀrheten av drickvattentÀkter Àr ett viktigt steg och nu inleds arbetet i samarbete med myndigheten SGU.

FÀrre tonÄrsaborter pÄ Gotland

Gotlands lÀn
Gotland har lÀnge legat högt vad det gÀller tonÄrsaborter. Under de senaste Ären har trenden vÀnt och antalet minskat kraftigt frÄn 48 till 30 per Är.

I samma Àmne

Din mobil ska inte bidra till konflikter

EU-parlamentet har stÀllt sig bakom gröna krav pÄ tuffare regler mot metaller som finansierar vÀpnade grupper i olika konflikter.

Regeringen stÀrker arbetet för humanitÀra frÄgor

I ett lÀge dÀr 60 miljoner mÀnniskor i vÀrlden Àr pÄ flykt och 130 miljoner i behov av humanitÀr hjÀlp stÀrker regeringen bistÄndet för att hjÀlpa nödstÀllda.

Feministisk utrikespolitik för fred och hÄllbarhet

Sverige arbetar bland annat för att involvera kvinnor i fredsprocesser och driver pÄ för nedrustning av kÀrnvapen.