Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Nationella skolutvecklingsprogram

Regeringen har infört nationella skolutvecklingsprogram med kompetensutvecklings- och stödinsatser.

De nationella skolutvecklingsprogrammen ska erbjuda huvudmÀnnen en bank av fortbildnings- och utvecklingsstöd att ta del av utifrÄn de lokala behoven.

Skolutvecklingsprogrammen har som syfte att bland annat sprida goda exempel pÄ hur det gÄr att minska den administrativa bördan, förbÀttra kompetensen om it i skolan samt förstÀrka vÀrdegrundarbetet och förhindra krÀnkningar och diskriminering.

Foto: Brad Flickinger (CC by 2.0)
https://www.flickr.com/...

Nya nationella skolutvecklingsprogram (regeringen.se)

Publicerad: 08 nov 2016

I samma Àmne

–

Insatser för bÀttre lÀsning

Regeringen gör ett stort antal investeringar och reformer för att förbĂ€ttra lĂ€sförstĂ„elsen och frĂ€mja lĂ€slusten i hela landet inom ramen för paraplyet ”Hela Sverige lĂ€ser med barnen”.

Lovskola och lÀxhjÀlp

Skolan ska ge alla elever samma chans. Oavsett var de kommer ifrÄn eller vilka förÀldrar de har. DÀrför prioriterar regeringen insatser för att skapa en jÀmlik skola. Lovskola och lÀxhjÀlp Àr nÄgra exempel.

Fler vÀgar in i lÀraryrket

Flera insatser görs för att skapa fler vÀgar in lÀraryrket. En utbyggnad av lÀrar- och förskollÀrarutbildningarna behövs dÄ intresset för att lÀsa till lÀrare och förskollÀrare har ökat kraftigt.