Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

nationell strategi för den kommunala musik- och kulturskolan

En nationell strategi för den kommunala musik- och kulturskolan ska tas fram.

En nationell strategi för den kommunala musik- och kulturskolan ska tas fram. Utredningsuppdraget bestÄr av i huvudsak följande punkter:

- kartlÀgga och beskriva den kommunala musik- och kulturskolans verksamhet i Sverige
- identifiera hinder för elever att delta i den kommunala musik- och kulturskolans verksamhet (avgifter, utbud, köer, socioekonomisk bakgrund, kön etc.) och vilka insatser som behöver göras för att uppnÄ en mer jÀmlik musik- och kulturskola,
- föreslÄ ÄtgÀrder för hur försörjning av lÀrare som ska undervisa i den kommunala musik- och kulturskolan kan sÀkras i framtiden, och
- lÀmna förslag till en nationell strategi för samordning och uppföljning av den kommunala musik- och kulturskolan och göra en bedömning av för- och nackdelar med att författningsreglera kommunernas ansvar för verksamheten.

Uppdraget ska slutredovisas den 30 september 2016.

Foto: Charlotta Watesson (cc by 2.0)
https://www.flickr.com/...

Fler ska ges möjlighet att delta i den kommunala musik- och kulturskolan (regeringen.se)

Publicerad: 17 okt 2015
Ändrad: 26 okt 2016

I samma Àmne

–

SommargÄgator ger en levande stad

Stockholm
För andra Äret i rad har Stockholms stad gjort delar av Swedenborgsgatan och SkÄnegatan till gÄgator under sommaren, vilket vÀlkomnas av mÄnga stockholmare. Under 2016 utökades sommargatorna med Rörstrandsgatan och en pop up-park i HumlegÄrden.

Insatser för bÀttre lÀsning

Regeringen gör ett stort antal investeringar och reformer för att förbĂ€ttra lĂ€sförstĂ„elsen och frĂ€mja lĂ€slusten i hela landet inom ramen för paraplyet ”Hela Sverige lĂ€ser med barnen”.

FrÄn medborgarförslag till skejtpark

Lund
I maj 2016 invigdes en stor skejtpark vid stadsparken i centrala Lund. Miljöpartiet i Lund har varit pÄdrivande i projektet frÄn och med dess startpunkt i ett medborgarförslag frÄn en av Lunds mÄnga skejtare.