Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Nationell biblioteksstrategi

Kungliga biblioteket ska ta fram en biblioteksstrategi för hela Sverige.

Kungliga biblioteket har fĂ„tt i uppdrag att ta fram förslag till en nationell biblioteksstrategi. Strategin ska bygga pĂ„ lĂ„ngsiktig vilja att behĂ„lla och utveckla biblioteksteksverksamheten i Sverige. Under 2015 avsĂ€tts dĂ€rför 5 miljoner kronor. DĂ€refter berĂ€knas anslaget öka med 6 miljoner kronor Ă„rligen 2016–2018 för Ă€ndamĂ„let.

Foto: Thomas Angermann (cc by-sa 2.0)
https://www.flickr.com/...

Kungliga biblioteket ska ta fram en biblioteksstrategi för hela Sverige (regeringen.se)

Publicerad: 17 okt 2015
Ändrad: 26 okt 2016

I samma Àmne

–

SommargÄgator ger en levande stad

Stockholm
För andra Äret i rad har Stockholms stad gjort delar av Swedenborgsgatan och SkÄnegatan till gÄgator under sommaren, vilket vÀlkomnas av mÄnga stockholmare. Under 2016 utökades sommargatorna med Rörstrandsgatan och en pop up-park i HumlegÄrden.

Insatser för bÀttre lÀsning

Regeringen gör ett stort antal investeringar och reformer för att förbĂ€ttra lĂ€sförstĂ„elsen och frĂ€mja lĂ€slusten i hela landet inom ramen för paraplyet ”Hela Sverige lĂ€ser med barnen”.

FrÄn medborgarförslag till skejtpark

Lund
I maj 2016 invigdes en stor skejtpark vid stadsparken i centrala Lund. Miljöpartiet i Lund har varit pÄdrivande i projektet frÄn och med dess startpunkt i ett medborgarförslag frÄn en av Lunds mÄnga skejtare.