Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Mer pengar till klimatanpassning

Regeringen satsar nÀra 200 miljoner kronor för att anpassa Sverige till ett förÀndrat klimat.

NÀr temperaturen stiger blir extrema vÀderhÀndelser som skyfall, stormar och vÀrmeböljor vanligare. Regeringen satsar nÀra 200 miljoner kronor för 2017 och 2018 för att anpassa Sverige till ett förÀndrat klimat. Efter 2018 ökar anslagen Ànnu mer. Det gör det möjligt för kommuner att kunna jobba förebyggande, exempelvis att bygga vallar mot höjda vattennivÄer och stÀrka avrinningssystem för att minska risken för översvÀmningar.

Mer pengar till klimatanpassning (regeringen.se)

Publicerad: 17 okt 2015
Ändrad: 03 nov 2016

I samma Àmne

–

Finansinspektionen prioriterar hÄllbar utveckling

Den finansiella sektorn möter en rad utmaningar och nya risker i och med klimathotet. Nu blir hÄllbar utveckling ett prioriterat omrÄde för Finansinspektionen

SommargÄgator ger en levande stad

Stockholm
För andra Äret i rad har Stockholms stad gjort delar av Swedenborgsgatan och SkÄnegatan till gÄgator under sommaren, vilket vÀlkomnas av mÄnga stockholmare. Under 2016 utökades sommargatorna med Rörstrandsgatan och en pop up-park i HumlegÄrden.

Centrum för hÄllbart byggande

Regeringen inrÀttar ett centrum för hÄllbart byggande, som ska ha fokus pÄ renovering med anvÀndning av mer hÄllbara material.