Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Marinpedagogiskt centrum i Malmö

Ett marinpedagogiskt centrum öppnar i Malmö, dÀr 20 000 besökare Ärligen kan lÀra sig om mÀnniskans symbios med det marinekologiska livet och de miljöutmaningar som det utsÀtts för.

Sommaren 2016 öppnar Malmö stad ett stort marinpedagogiskt centrum pÄ Ribersborgs strand. Verksamheten drivs sedan tidigare provisoriskt i paviljonger. Det uppskattade konceptet skalas nu upp och permanentas.

De nya byggnaderna Àr resultatet av en arkitekttÀvling. Det vinnande förslaget bÄde tar hÀnsyn till och utnyttjar den vackra strandmiljön i den pedagogiska verksamheten, bland annat genom utomhuspedagogik. Fyra till fem skolklasser kommer att kunna tas emot varje dag, men Àven allmÀnheten Àr vÀlkommen till insikter om vÄr symbios med det marinekologiska livet och de miljöutmaningar som det utsÀtts för. Totalt sett ska 20 000 besökare kunna tas emot Ärligen.

Foto: L.E Daniel Larsson (cc by 2.0)
https://www.flickr.com/...

SÄ kommer Malmös nya marinpedagogiska centrum att se ut. (mynewsdesk.com)

Publicerad: 23 nov 2015
Ändrad: 26 okt 2016

NĂ€ra Ribersborgs strand

Bostadshus för vardagscyklisten

Malmö
Sveriges första cykelhus byggs i Malmö – ett bostadshus som förenklar livet för den som inte vill vara beroende av bil.

HĂ„llbar stadsutveckling i Sege Park

Malmö
Malmö stads nya skyltfönster för en hÄllbar stadsutveckling, omrÄdet Sege Park, tar med en arkitekttÀvling ytterligare ett steg nÀrmare förverkligande.

Malmö sparar energi med smart utebelysning

Malmö
Malmö byter till utebelysning som kan styras efter behov, vilket sparar mycket energi.

I samma Àmne

Fler marina skyddade omrÄden

Regeringen förstÀrker anslaget för ÄtgÀrder för havs- och vattenmiljö med 15 miljoner kronor Är 2017.

Sveriges MiljöbÀsta kommun

VÀsterÄs
Aktuell HÄllbarhet har idag presenterat 2016 Ärs miljörankning av Sveriges kommuner, etta ligger VÀsterÄs, dÀr MP Àr med och styr för tredje mandatperioden i rad.

Region GÀvleborg gÄr med i Sveriges Ekokommuner

GÀvleborgs lÀn
Region GĂ€vleborg gĂ„r med i Sveriges Ekokommuner. Miljöpartiet har drivit att GĂ€vleborg ska gĂ„ med i Sveriges Ekokommuner sedan 2013 – ett förslag som nu blir verklighet.