Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Lustgas destrueras pÄ Kvinnokliniken i VÀstmanland

Landstinget i VÀstmanland minskar sin klimatpÄverkan med bÀttre hantering av den kraftfulla vÀxthusgasen lustgas.

FÄ kÀnner till att den vanliga smÀrtlindraren lustgas Àr en aggressiv vÀxthusgas. DÀrför Àr destruktören en effektiv ÄtgÀrd för att minska landstingets pÄverkan pÄ klimatet, sÀger landstingsrÄdet Anderas Porswald (MP).

Lustgas Àr en betydligt mer aggressiv vÀxthusgas Àn exempelvis koldioxid. Ett kilo lustgas har samma klimatpÄverkan som 300 kilo koldioxid. En destruktör fungerar pÄ det viset att nÀr patienten andas ut lustgasen i andningsmasken förs gasen till destruktören som spjÀlkar gasen till syrgas och kvÀvgas innan den slÀpps ut i atmosfÀren. Uppskattningsvis kommer destruktören att halvera klimatpÄverkan frÄn den lustgas som anvÀnds.

Publicerad: 09 dec 2015
Ändrad: 26 okt 2016

NĂ€ra VĂ€stmanland

Landstinget VÀstmanland satsar pÄ solenergi

VÀstmanlands lÀn
VÀstmanlands kommande energihandlingsplan innehÄller satsningar pÄ solel. TvÄ nybyggnationer inom landstinget VÀstmanland fÄr solpaneler pÄ taken.

Sveriges MiljöbÀsta kommun

VÀsterÄs
Aktuell HÄllbarhet har idag presenterat 2016 Ärs miljörankning av Sveriges kommuner, etta ligger VÀsterÄs, dÀr MP Àr med och styr för tredje mandatperioden i rad.

BÀttre för cyklister och gÄende i VÀsterÄs

VÀsterÄs
Dagarna dÄ cyklister mÄste trÀngas med bilister pÄ Tunbytorpsgatan i VÀsterÄs Àr över. Nu ska ska vÀgen bli cykelvÀg.

I samma Àmne

Finansinspektionen prioriterar hÄllbar utveckling

Den finansiella sektorn möter en rad utmaningar och nya risker i och med klimathotet. Nu blir hÄllbar utveckling ett prioriterat omrÄde för Finansinspektionen

SommargÄgator ger en levande stad

Stockholm
För andra Äret i rad har Stockholms stad gjort delar av Swedenborgsgatan och SkÄnegatan till gÄgator under sommaren, vilket vÀlkomnas av mÄnga stockholmare. Under 2016 utökades sommargatorna med Rörstrandsgatan och en pop up-park i HumlegÄrden.

Unik satsning pÄ E-hÀlsa i SkÄne

SkÄne lÀn
Region SkÄne har beslutat att göra en stor satsning inom e- och m-hÀlsoomrÄde, det vill sÀga möjligheterna att anvÀnda digitala tjÀnster i hÀlso- och sjukvÄrden.