Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

LED-lampor i offentlig belysning

Tack vare bÀttre belysning har Karlstads kommun minskat energianvÀndningen med 14 % och kostnaderna med 1,3 miljoner kronor sedan 2009.

Kommunen har som mÄl att minska förbrukningen av el pÄ gatubelysningssidan med 10 procent till 2015 och med 15 procent till 2020. MÄlet Àr nÀstan uppfyllt nu. Under 2016 fÄr teknik- och fastighetsförvaltningen fyra miljoner kronor för att byta offentlig belysning, och hittills har ungefÀr tio procent bytts ut.

Framför allt LED-lampor har anvÀnts för att byta ut den offentliga belysningen i kommunen. Dessa lampor hÄller i 25 Är och minskar ljusstyrkan med max 20 % pÄ nÄgra Är, istÀllet för att hÄlla i fem Är och minska ljusstyrkan med 80 %.

Foto: Itoukaito (CC0)
https://pixabay.com/sv/...

TjÀnar pÄ snÄla lampor (NWT) (nwt.se)

Publicerad: 13 juni 2016
Ändrad: 26 okt 2016

NĂ€ra Karlstad

Energieffektiviseringar i Karlstad

Karlstad
I början av mandatperioden 2006-2010 avsatte den rödgröna majoriteten 100 miljoner kronor, frÀmst inriktat pÄ energieffektivisering.

Klimatkompensation i praktiken

Karlstad
Miljöpartiet har drivit fram ett initiativ om att skapa en klimatkompensationsfond. TjÀnsteresor med bil och flyg ska klimatkompenseras och avgiften frÄn resorna ska anvÀndas till projekt som motverkar utslÀpp av vÀxthusgaser.

Samordnade transporter

Karlstad
Karlstads kommun har nu samordnade transporter, sÄ kallad samordnad varudistribution, till nytta för bÄde miljö och ekonomi.

I samma Àmne

50 procent energieffektivisering

Den bÀsta energin för miljön Àr den som inte behövs. Sverige fÄr nu ett nytt ambitiöst energimÄl - 50 procent effektivare energianvÀndning till 2030.

25 miljarder till miljö och klimat – rekord i miljöbudget

Regeringen har höjt miljöbudgeten med 73 procent jÀmfört med nÀr alliansen regerade.

Ännu en landstingsbyggnad uppnĂ„r högsta miljökraven

Uppsala lÀn
Landstinget har för andra gÄngen uppnÄtt Miljöbyggnad Guld för en nyproducerad fastighet.