Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Kortare vÀg till jobb för utomeuropeiskt utbildade lÀkare och sjuksköterskor

Region SkÄne vill korta steget frÄn nyanlÀnd till nyanstÀlld. Som ett steg i detta utökas och breddas snabbspÄret till jobb för utomeuropeiskt utbildade lÀkare och sjuksköterskor.

SnabbspÄret startade 2015, som ett pilotprojekt för ett tiotal deltagare i nordöstra SkÄne. Den nya satsningen, pÄ nÀra 6 miljoner kronor, innebÀr att projektet nu breddas till att omfatta fler deltagare över hela SkÄne.

För lÀkare och sjuksköterskor handlar det om att ge projektdeltagarna svenskundervisning, auskultationsplatser för sprÄktrÀning och provtjÀnstgöring/praktiktjÀnstgöring. För de sjuksköterskor som inte kan fÄ sin legitimation validerad kommer Region SkÄne i samarbete med Arbetsförmedlingen erbjuda en validering till undersköterska. En lösning som bÄde gagnar Region SkÄne, som behöver anstÀlla fler undersköterskor framöver, och Àven den enskilda sköterskan, som fÄr en möjlighet att arbeta inom sitt yrkesomrÄde.

Dessutom kommer det att inrÀttas en central funktion för alla de förfrÄgningar som kommer in frÄn personer med vÄrdutbildning som inte ingÄr i projektet men som behöver hjÀlp att hitta rÀtt.

Region SkÄne skalar upp arbetet med att ta tillvara utomeuropeisk hÀlso- och sjukvÄrdskompetens (mynewsdesk.com)

Publicerad: 13 juni 2016
Ändrad: 26 okt 2016

NÀra Region SkÄne

Region SkÄne utökar satsning pÄ specialistsjuksköterskor

Akershus
Till hösten fÄr Ànnu fler sjuksköterskor i Region SkÄne möjlighet att gÄ en betald specialistutbildning.

Fiber till alla i SkÄne och Blekinge

Akershus
Region SkÄne investerar för att öka tillgÄngen till snabbt bredband för hushÄll och företag - en viktig frÄga för nÀringsliv, demokrati, landsbygdsutveckling och offentlig service.

Region SkÄne lockar nya investerare med gröna obligationer

Akershus
Region SkÄne kommer att ge ut gröna obligationer för klimatvÀnliga investeringar. Beslutet Àr ett viktigt steg för att rikta ytterligare resurser till att stÀlla om till ett lÄngsiktigt hÄllbart samhÀlle.

I samma Àmne

Asylsökande vuxna kan söka privat tandvÄrd

Uppsala lÀn
Asylsökande vuxna ska i fortsÀttningen Àven kunna fÄ tandvÄrd hos privata tandlÀkare. Det har VÄrdstyrelsen i Uppsala lÀns landsting beslutat.

VÄrd pÄ lika villkor i GÀvleborg

GÀvleborgs lÀn
Region GÀvleborg har beslutat att alla ska ha rÀtt till vÄrd pÄ lika villkor - oavsett vilka papper en person har.

Unik satsning pÄ E-hÀlsa i SkÄne

SkÄne lÀn
Region SkÄne har beslutat att göra en stor satsning inom e- och m-hÀlsoomrÄde, det vill sÀga möjligheterna att anvÀnda digitala tjÀnster i hÀlso- och sjukvÄrden.