Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Konst i vissa omrÄden

Uppdrag till Statens konstrÄd att förbereda en satsning pÄ kulturverksamheter i vissa bostadsomrÄden med inriktning pÄ konstnÀrlig gestaltning.

Regeringen uppdrar Ă„t Statens konstrĂ„d att förbereda en satsning pĂ„ kulturverksamheter i vissa bostadsomrĂ„den med inriktning pĂ„ konstnĂ€rlig gestaltning 2016–2018. Satsningens innehĂ„ll ska utgĂ„ frĂ„n de boendes behov och kunskap om platsen, och prĂ€glas av ett brett medborgarinflytande.

Foto: Susanne Nilsson (cc by-sa 2.0)
https://www.flickr.com/...

Uppdrag till Statens konstrÄd att förbereda en satsning pÄ kulturverksamheter i vissa bostadsomrÄden med inriktning pÄ konstnÀrlig gestaltning (regeringen.se)

Publicerad: 17 okt 2015
Ändrad: 26 okt 2016

I samma Àmne

–

SommargÄgator ger en levande stad

Stockholm
För andra Äret i rad har Stockholms stad gjort delar av Swedenborgsgatan och SkÄnegatan till gÄgator under sommaren, vilket vÀlkomnas av mÄnga stockholmare. Under 2016 utökades sommargatorna med Rörstrandsgatan och en pop up-park i HumlegÄrden.

Insatser för bÀttre lÀsning

Regeringen gör ett stort antal investeringar och reformer för att förbĂ€ttra lĂ€sförstĂ„elsen och frĂ€mja lĂ€slusten i hela landet inom ramen för paraplyet ”Hela Sverige lĂ€ser med barnen”.

FrÄn medborgarförslag till skejtpark

Lund
I maj 2016 invigdes en stor skejtpark vid stadsparken i centrala Lund. Miljöpartiet i Lund har varit pÄdrivande i projektet frÄn och med dess startpunkt i ett medborgarförslag frÄn en av Lunds mÄnga skejtare.