Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Kolet ska bort

Senast 2020 ska den sista kolbiten vara brÀnd i Fortums kolkraftverk i VÀrtahamnen. Det betyder att vi fasar ut Sveriges sjunde största utslÀppskÀlla för koldioxid.

Sedan 1990 har utslÀppen av klimatgaser minskat frÄn 5,4 ton till 2,9 ton per stockholmare. Med en utfasning av kolkraftverket i VÀrtahamnen kan utslÀppen minskas med ytterligare 0,5 ton.

För att minska behovet av kol – som i dag stĂ„r för 16 procent av fjĂ€rrvĂ€rmen – arbetar Stockholm med att fĂ„ in andra brĂ€nslen i kolkraftverket, exempelvis olivkĂ€rnor. Samtidigt ska insatserna öka för att ta till vara spillvĂ€rme frĂ„n datorhallar och affĂ€rer som producerar mer vĂ€rme Ă€n de gör av med. I VĂ€rtan byggs ocksĂ„ det som blir Sveriges största energianlĂ€ggning för biobrĂ€nslen nĂ€r den stĂ„r klar 2016.

Den nya rödgrönrosa majoriteten har skÀrpt Stockholms klimatmÄl med mÄlet att Stockholm ska vara fossilfritt Är 2040.

Foto: ISTOCKHPHOTO.COM DIGITALSKILLET

Publicerad: 17 okt 2015
Ändrad: 26 okt 2016

NĂ€ra VĂ€rtahamnen, Stockholm

SkÀrpta klimatmÄl och klimatmiljard

Stockholm
Stockholm ska vara en stad som gÄr före. Staden har det senaste Äret satt upp tuffare mÄl för klimatarbetet och avsÀtter en miljard för klimatarbetet. MÄlet Àr att Stockholm ska vara helt fossilfritt Är 2040.

Lönesatsning för ökad jÀmstÀlldhet

Stockholm
Den 28 september 2015 höjdes lönerna för 7 099 personer anstÀllda i Stockholms stad. Fyra av fem som idag fÄr höjd lön Àr kvinnor. De flesta Àr barnskötare och vÄrdbitrÀden.

Cykelmiljard

Stockholm
För att förbÀttra för Stockholms cyklister avsÀtts en miljard de kommande fyra Ären. Cykelbanorna ska bli sÀkrare och bredare och staden fÄr fler cykelparkeringar.

I samma Àmne

25 miljarder till miljö och klimat – rekord i miljöbudget

Regeringen har höjt miljöbudgeten med 73 procent jÀmfört med nÀr alliansen regerade.

Historisk enighet: All el ska bli förnybar!

Miljöpartiet och den gröna rörelsen har lÀnge arbetat för 100 procent förnybar energi. DÀrför Àr vi glada att presentera en historisk överenskommelse mellan fem partier med ett tydligt mÄl att all svensk el ska bli förnybar!

Bussarna i GĂ€vleborg blir fossilfria

GÀvleborgs lÀn
FrÄn hösten 2016 blir kollektivtrafiken i Region GÀvleborg fossilfri till 97 %.