Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Historisk enighet: All el ska bli förnybar!

Miljöpartiet och den gröna rörelsen har lÀnge arbetat för 100 procent förnybar energi. DÀrför Àr vi glada att presentera en historisk överenskommelse mellan fem partier med ett tydligt mÄl att all svensk el ska bli förnybar!

Surfplattor, tvÀttmaskiner, tÄg och maskinerna i industrin. Allt som gÄr pÄ el kan och ska gÄ pÄ el frÄn vattenkraft, vindkraft, solceller eller skog. Senast 2040 ska all el som produceras i Sverige vara förnybar. Dessutom tas en fÀrdplan fram för att bygga ut förnybar energi med hjÀlp av statliga satsningar.

Med 100 procent förnybar el tar Sverige ett avgörande steg i bygget av ett hÄllbart samhÀlle, och en ledarposition i det internationella klimatarbetet!

Foto: Andreas Klinke Johannsen (cc by-sa 2.0)
https://www.flickr.com/...

Historiskt: Sverige ska fÄ hundra procent förnybar el (mp.se)

Publicerad: 10 nov 2016

I samma Àmne

–

25 miljarder till miljö och klimat – rekord i miljöbudget

Regeringen har höjt miljöbudgeten med 73 procent jÀmfört med nÀr alliansen regerade.

Bussarna i GĂ€vleborg blir fossilfria

GÀvleborgs lÀn
FrÄn hösten 2016 blir kollektivtrafiken i Region GÀvleborg fossilfri till 97 %.

Region GÀvleborg gÄr med i Sveriges Ekokommuner

GÀvleborgs lÀn
Region GĂ€vleborg gĂ„r med i Sveriges Ekokommuner. Miljöpartiet har drivit att GĂ€vleborg ska gĂ„ med i Sveriges Ekokommuner sedan 2013 – ett förslag som nu blir verklighet.