Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

HĂ„llbar stadsutveckling i Sege Park

Malmö stads nya skyltfönster för en hÄllbar stadsutveckling, omrÄdet Sege Park, tar med en arkitekttÀvling ytterligare ett steg nÀrmare förverkligande.

Sege Park Àr en demostadsdel i Malmö för gröna hÄllbara lösningar, framför allt inom energiomrÄdet. Med satsningar bland annat pÄ förnybar energi, minskat bilanvÀndande och möjlighet för odling ska Sege Park bli ett föregÄngsomrÄde för hÄllbart stadsbyggande. En arkitekttÀvling ska ta fram förslag pÄ hur den gamla sjukhusparken kan förtÀtas pÄ ett hÄllbart vis.

Miljöpartiet sitter i Malmös kommunledning och verkar för att bygga den tÀta gröna funktionsblandade staden, dÀr det Àr lÀtt att ha en hÄllbar vardag. Med ett grönt stadsbyggnadskommunalrÄd har vi stort inflytande över planprocesserna och utformningen av staden. I Malmö mÀrks detta nÀr vi nu ökar byggtakten nÀr det gÀller bostÀder. Vi förtÀtar innanför Yttre RingvÀgen för att inte ta omgivande jordbruksmark i ansprÄk och fokuserar pÄ stationsnÀra lÀgen för att minska bilberoendet.

Foto: La Citta Vita (cc by-sa 2.0)
https://www.flickr.com/...

Sege Park (malmo.se)

Publicerad: 23 nov 2015
Ändrad: 26 okt 2016

NÀra Malmö

Malmö sparar energi med smart utebelysning

Malmö
Malmö byter till utebelysning som kan styras efter behov, vilket sparar mycket energi.

Giftfri vardag i Malmö

Malmö
En kemikalieplan hÄller pÄ att skrivas med tydligt fokus för utfasning av farliga Àmnen i barnens vardag.

Malmös första kvartersnÀra Äterbrukscentral

Malmö
Sveriges första kvartersnÀra Äterbrukscentral, ReTuren, öppnar pÄ LindÀngen i Malmö i höst.

I samma Àmne

Centrum för hÄllbart byggande

Regeringen inrÀttar ett centrum för hÄllbart byggande, som ska ha fokus pÄ renovering med anvÀndning av mer hÄllbara material.

Miljöpremie för energisnÄla hus

Helsingborg
Helsingborg inför en miljöbyggspremie för energisnÄla bostadshus.

Sveriges MiljöbÀsta kommun

VÀsterÄs
Aktuell HÄllbarhet har idag presenterat 2016 Ärs miljörankning av Sveriges kommuner, etta ligger VÀsterÄs, dÀr MP Àr med och styr för tredje mandatperioden i rad.