Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Gestaltad livsmiljö

En sÀrskild utredare ska göra en översyn av den statliga politiken för arkitektur, form och design.

En sÀrskild utredare ska göra en översyn av den statliga politiken för arkitektur, form och design. Uppdraget Àr brett och innefattar flera politikomrÄden.

Utredaren ska bland annat:
- föreslÄ hur en ny politik för arkitektur, form och design kan utformas utifrÄn en bedömning av omrÄdets framtida utmaningar och hur arkitektur, form och design kan fÄ ett ökat genomslag inom berörda samhÀllsomrÄden,
- analysera de nationella mÄlen för arkitektur-, form- och designpolitiken och vid behov föreslÄ nya mÄl.

Uppdraget ska redovisas senast den 1 oktober 2015.

Foto: SEIER+SEIER (cc by 2.0)
https://www.flickr.com/...

Kommittédirektiv: Gestaltad livsmiljö - en ny politik för arkitektur, form och design (regeringen.se)

Publicerad: 17 okt 2015
Ändrad: 26 okt 2016

I samma Àmne

–

SommargÄgator ger en levande stad

Stockholm
För andra Äret i rad har Stockholms stad gjort delar av Swedenborgsgatan och SkÄnegatan till gÄgator under sommaren, vilket vÀlkomnas av mÄnga stockholmare. Under 2016 utökades sommargatorna med Rörstrandsgatan och en pop up-park i HumlegÄrden.

Insatser för bÀttre lÀsning

Regeringen gör ett stort antal investeringar och reformer för att förbĂ€ttra lĂ€sförstĂ„elsen och frĂ€mja lĂ€slusten i hela landet inom ramen för paraplyet ”Hela Sverige lĂ€ser med barnen”.

FrÄn medborgarförslag till skejtpark

Lund
I maj 2016 invigdes en stor skejtpark vid stadsparken i centrala Lund. Miljöpartiet i Lund har varit pÄdrivande i projektet frÄn och med dess startpunkt i ett medborgarförslag frÄn en av Lunds mÄnga skejtare.