Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Fyra nya naturreservat

Stockholms gröna vĂ€rden ska vĂ€rnas – dels för att staden ska fortsĂ€tta vara trevlig att bo i men ocksĂ„ för att behĂ„lla den biologiska mĂ„ngfalden. DĂ€rför inrĂ€ttas under mandatperioden minst fyra nya naturreservat.

Kyrkhamn, Årstaskogen/Årsta Holmar, Älvsjöskogen (östra och vĂ€stra delen) och RĂ„gsveds friomrĂ„de ska bli naturreservat. Under mandatperioden ska Ă€ven förutsĂ€ttningarna att göra Norra och Södra DjurgĂ„rden samt Lillsjön till naturreservat utredas vidare.

Parker och naturreservat Àr viktiga för stockholmarna och Àr stommen i den gröna infrastrukturen. Genom att sÀkra de mest vÀrdefulla naturomrÄdena som naturreservat samt att peka ut vilka spridningsvÀgar som ska utvecklas kan Stockholm bli föregÄngare i att kombinera tÀt och grön stad. Den stadsnÀra naturen Àr viktig av mÄnga olika anledningar; rekreativt, för biologisk mÄngfald och för klimatregleringens skull.

Foto: Mikaela Kotschack

Naturen i Stockholm (mp.se)

Publicerad: 17 okt 2015
Ändrad: 26 okt 2016

NĂ€ra Stockholm

SkÀrpta klimatmÄl och klimatmiljard

Stockholm
Stockholm ska vara en stad som gÄr före. Staden har det senaste Äret satt upp tuffare mÄl för klimatarbetet och avsÀtter en miljard för klimatarbetet. MÄlet Àr att Stockholm ska vara helt fossilfritt Är 2040.

Lönesatsning för ökad jÀmstÀlldhet

Stockholm
Den 28 september 2015 höjdes lönerna för 7 099 personer anstÀllda i Stockholms stad. Fyra av fem som idag fÄr höjd lön Àr kvinnor. De flesta Àr barnskötare och vÄrdbitrÀden.

Cykelmiljard

Stockholm
För att förbÀttra för Stockholms cyklister avsÀtts en miljard de kommande fyra Ären. Cykelbanorna ska bli sÀkrare och bredare och staden fÄr fler cykelparkeringar.

I samma Àmne

FörmÄnscykel för anstÀllda i Nacka

Nacka
Nacka kommun erbjuder 4000 anstÀllda en förmÄnscykel.

Sveriges MiljöbÀsta kommun

VÀsterÄs
Aktuell HÄllbarhet har idag presenterat 2016 Ärs miljörankning av Sveriges kommuner, etta ligger VÀsterÄs, dÀr MP Àr med och styr för tredje mandatperioden i rad.

Region GÀvleborg gÄr med i Sveriges Ekokommuner

GÀvleborgs lÀn
Region GĂ€vleborg gĂ„r med i Sveriges Ekokommuner. Miljöpartiet har drivit att GĂ€vleborg ska gĂ„ med i Sveriges Ekokommuner sedan 2013 – ett förslag som nu blir verklighet.