Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Fler vÀgar in i lÀraryrket

Flera insatser görs för att skapa fler vÀgar in lÀraryrket. En utbyggnad av lÀrar- och förskollÀrarutbildningarna behövs dÄ intresset för att lÀsa till lÀrare och förskollÀrare har ökat kraftigt.

För den svenska skolan finns det inget viktigare Àn skickliga och engagerade lÀrare. Fler personer söker sig till lÀrarutbildningarna och fler blir antagna. Men mer behöver göras för att möta lÀrarbristen pÄ landets skolor. DÀrför kommer regeringen skjuta till resurser i höstens budget för 3 600 nya utbildningsplatser pÄ lÀrar- och förskollÀrarutbildningarna. Dessutom sker exempelvis satsningar pÄ kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) samt snabbspÄr till lÀraryrket för nyanlÀnda lÀrare.

Foto: Mosborne1 (CC by-sa 3-0)
https://commons.wikimed...

Publicerad: 08 nov 2016

I samma Àmne

–

Insatser för bÀttre lÀsning

Regeringen gör ett stort antal investeringar och reformer för att förbĂ€ttra lĂ€sförstĂ„elsen och frĂ€mja lĂ€slusten i hela landet inom ramen för paraplyet ”Hela Sverige lĂ€ser med barnen”.

PÄ vÀg mot giftfria vardagsmiljöer för barn

Lund
Genom kemikalieinventering och utbildning av personal skapas giftfri vardagsmiljö för barnen i Lund.

Klimatkompensation i praktiken

Karlstad
Miljöpartiet har drivit fram ett initiativ om att skapa en klimatkompensationsfond. TjÀnsteresor med bil och flyg ska klimatkompenseras och avgiften frÄn resorna ska anvÀndas till projekt som motverkar utslÀpp av vÀxthusgaser.