Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Feministisk utrikespolitik för fred och hÄllbarhet

Sverige arbetar bland annat för att involvera kvinnor i fredsprocesser och driver pÄ för nedrustning av kÀrnvapen.

Sverige ska Äterigen bli ett globalt föredöme nÀr det gÀller feminism, miljö och mÀnskliga rÀttigheter.

Vi stÄr upp för dessa vÀrden ocksÄ nÀr det Àr obekvÀmt, vilket visade sig nÀr vi avslutade det militÀra samarbetsavtalet med Saudiarabien. Ett feministiskt perspektiv Àr en förutsÀttning för hÄllbar utveckling. DÀrför kommer vi med kraft driva pÄ för starka mÄl om jÀmstÀlldhet i den nya globala utvecklingsagendan.

JÀmstÀlldhet skapar fred och vÀlstÄnd (regeringen.se)

Publicerad: 17 okt 2015
Ändrad: 26 okt 2016

NĂ€ra Saudiarabien

Ny unik strategi för krigets Syrien

Sverige ökar engagemanget i Syrienkrisen, bÄde genom humanitÀr nödhjÀlp och hjÀlp stöd till utbildning och framtidstro för de som tvingats fly.

VÄtmarker kring dricksvattentÀkter

Gotlands lÀn
Vattenbristen pÄ Gotland Àr akut. Ett Äterskapande av vÄtmarker i nÀrheten av drickvattentÀkter Àr ett viktigt steg och nu inleds arbetet i samarbete med myndigheten SGU.

FÀrre tonÄrsaborter pÄ Gotland

Gotlands lÀn
Gotland har lÀnge legat högt vad det gÀller tonÄrsaborter. Under de senaste Ären har trenden vÀnt och antalet minskat kraftigt frÄn 48 till 30 per Är.

I samma Àmne

Din mobil ska inte bidra till konflikter

EU-parlamentet har stÀllt sig bakom gröna krav pÄ tuffare regler mot metaller som finansierar vÀpnade grupper i olika konflikter.

Regeringen stÀrker arbetet för humanitÀra frÄgor

I ett lÀge dÀr 60 miljoner mÀnniskor i vÀrlden Àr pÄ flykt och 130 miljoner i behov av humanitÀr hjÀlp stÀrker regeringen bistÄndet för att hjÀlpa nödstÀllda.

Ny unik strategi för krigets Syrien

Sverige ökar engagemanget i Syrienkrisen, bÄde genom humanitÀr nödhjÀlp och hjÀlp stöd till utbildning och framtidstro för de som tvingats fly.