Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Musikprojektet El Sistema

Det sociala musikprojektet El Sistema startar i Ànnu en kommun. Nu ska unga i Linköping fÄ chansen att ta del av den klassiska kulturen, vilket Miljöpartiet lÀnge drivit.

Nu förbereder kommunen för musikundervisning enligt metoden El Sistema i Linköpings mer utsatta stadsdelar. El Sistema Àr en form för musikundervisning dÀr musiken anvÀnds som verktyg för social och mÀnsklig utveckling. Syftet med metoden Àr att ge barn och familjer som lever i socialt utsatta omrÄden möjlighet att ta del av och utöva klassisk musik. Det har ocksÄ visat sig öka skolnÀrvaron.

El Sistema kommer ursprungligen frÄn Venezuela och startade för första gÄngen i Sverige i Hammarkullen Är 2009. Metoden har visat sig vara framgÄngsrik i utsatta stadsdelar och finns i dag i cirka 15 svenska kommuner. El Sistema medverkar till att barn och unga tillgÄng till den klassiska kulturen och de fÄr möjlighet att aktivt skapa sjÀlva.

Foto: Steve Snodgrass (cc by 2.0)
https://www.flickr.com/...

Publicerad: 28 okt 2015
Ändrad: 26 okt 2016

NÀra Linköping

Solenergin byggs ut

Linköping
Linköping ökar takten för installationer av solcellsanlÀggningar och Àr den kommun i Sverige som producerar mest solel.

Äldreomsorgen rustas upp

Linköping
FörstÀrkt bemanning och ökad trygghet och kvalitet inom Àldreomsorgen i Linköpings kommun.

Samordnad varudistribution

Linköping
För att minska klimatpÄverkan och skapa tryggare trafikmiljö vid skolor inrÀttar Linköpings kommun en distributionscentral för samordning av varuleveranser till kommunens olika verksamheter.

I samma Àmne

Insatser för bÀttre lÀsning

Regeringen gör ett stort antal investeringar och reformer för att förbĂ€ttra lĂ€sförstĂ„elsen och frĂ€mja lĂ€slusten i hela landet inom ramen för paraplyet ”Hela Sverige lĂ€ser med barnen”.

SĂ€nkta avgifter till kulturskolan

Stockholm
TillgĂ„ngen till kultur och kulturskapande ska vara lika för alla barn och ungdomar – oavsett var i staden man bor. Sedan valet har avgifterna till Stockholms kulturskola halverats och 1500 nya platser har skapats.

SommargÄgator ger en levande stad

Stockholm
För andra Äret i rad har Stockholms stad gjort delar av Swedenborgsgatan och SkÄnegatan till gÄgator under sommaren, vilket vÀlkomnas av mÄnga stockholmare. Under 2016 utökades sommargatorna med Rörstrandsgatan och en pop up-park i HumlegÄrden.