Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Ekologiskt fotavtryck ska minskas i Helsingborg

Genom större kunskap om vÄr miljöpÄverkan blir det lÀttare att stÀlla om till en hÄllbar livsstil. DÀrför har Helsingborg gjort en undersökning av kommuninvÄnarnas ekologiska fotavtryck.

Sedan valet 2014 ingÄr Miljöpartiet de gröna i en blÄgrön majoritet i Helsingborg. En av de viktigaste frÄgorna Àr att mÀta och minska stadens ekologiska fotavtryck.

En rapport har tagits fram som visar pĂ„ att om alla i vĂ€rlden levde som helsingborgarna skulle det behövas tre jordklot. Men en hĂ„llbar livsstil motsvarar max ett jordklot. Helsingborgarna Ă€r ganska duktiga pĂ„ att leva miljövĂ€nligt. Undersökningen visar att stadens ekologiska fotavtryck minskat nĂ„got de senaste Ă„ren. Men det krĂ€vs Ă€nnu mer förĂ€ndringar av livsstilen för att den ska kunna klassas som hĂ„llbar. Vad vi Ă€ter, hur vi reser, vilka klĂ€der vi handlar, hur vi bor – allt spelar in.

Foto: dekade (cc by-sa 2.0)
https://www.flickr.com/...

Helsingborgarna gör av med tre jordklot (svt.se)

Publicerad: 21 dec 2015
Ändrad: 26 okt 2016

NĂ€ra Helsingborg

Miljöpremie för energisnÄla hus

Helsingborg
Helsingborg inför en miljöbyggspremie för energisnÄla bostadshus.

Helsingborg stÀller om frÄn naturgas till biogas i stadens fastigheter

Helsingborg
Helsingborgs stad har anslutit sig till uppropet FossilbrÀnslefritt SkÄne 2020. Det innebÀr att Är 2020 har staden ingen fossil energianvÀndning i byggnader, inget fossilt brÀnsle i transporter och ingen anvÀndning av fossil el.

Helsingborg sÀkrar mötesplats för hbtq-ungdomar

Helsingborg
Helsingborg kan fortsatt erbjuda en trygg och tillgÀnglig mötesplats för unga hbtq-personer. Genom ett avtal mellan Helsingborgs stad och StudiefrÀmjandet kan verksamheten Ung HBTQ/HBG fortsÀtta drivas.

I samma Àmne

FörmÄnscykel för anstÀllda i Nacka

Nacka
Nacka kommun erbjuder 4000 anstÀllda en förmÄnscykel.

Branschstandard för fonders koldioxidavtryck

Genom dialog med branschen har regeringen drivit igenom en branschstandard för koldioxidredovisning med Svensk FörsÀkring och Fondbolagens Förening.

Skatteavdrag för reparationer och underhÄll av vitvaror

Regeringen inför ett skatteavdrag för reparationer och underhÄll av vitvaror. DÄ blir det billigare att reparera istÀllet för att slÀnga och köpa nytt.