Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Cykelmiljard

För att förbÀttra för Stockholms cyklister avsÀtts en miljard de kommande fyra Ären. Cykelbanorna ska bli sÀkrare och bredare och staden fÄr fler cykelparkeringar.

En grön stad utgÄr frÄn de som gÄr, cyklar och reser kollektivt. Det gör vÄr stad modern, mÀnsklig och miljövÀnlig. DÀrför satsar Miljöpartiet 250 miljoner kronor per Är pÄ cykelinvesteringar i Stockholms stad.

Satsningen kan bland annat finansiera breda snabbcykelvÀgar som ger möjlighet till omkörning in mot centrala Stockholm. Det Àr Àven viktigt att fÄ ett sammanhÀngande nÀt av cykelbanor som binder ihop regionen pÄ tvÀren. NÀr fler vÀljer bort bilen fÄr vi plats för annat och minskar vÄr miljöpÄverkan.

Foto: ISTOCKHPHOTO.COM

Cykel i Stockholm (mp.se)

Publicerad: 17 okt 2015
Ändrad: 26 okt 2016

NĂ€ra Stockholm

SkÀrpta klimatmÄl och klimatmiljard

Stockholm
Stockholm ska vara en stad som gÄr före. Staden har det senaste Äret satt upp tuffare mÄl för klimatarbetet och avsÀtter en miljard för klimatarbetet. MÄlet Àr att Stockholm ska vara helt fossilfritt Är 2040.

Lönesatsning för ökad jÀmstÀlldhet

Stockholm
Den 28 september 2015 höjdes lönerna för 7 099 personer anstÀllda i Stockholms stad. Fyra av fem som idag fÄr höjd lön Àr kvinnor. De flesta Àr barnskötare och vÄrdbitrÀden.

SĂ€nkta avgifter till kulturskolan

Stockholm
TillgĂ„ngen till kultur och kulturskapande ska vara lika för alla barn och ungdomar – oavsett var i staden man bor. Sedan valet har avgifterna till Stockholms kulturskola halverats och 1500 nya platser har skapats.

I samma Àmne

FörmÄnscykel för anstÀllda i Nacka

Nacka
Nacka kommun erbjuder 4000 anstÀllda en förmÄnscykel.

FossilbrÀnslefri kollektivtrafik

Kalmar lÀn
FrÄn 2017 ska all busstrafik i Kalmar lÀn vara fossilbrÀnslefri.

Ekologiskt fotavtryck ska minskas i Helsingborg

Helsingborg
Genom större kunskap om vÄr miljöpÄverkan blir det lÀttare att stÀlla om till en hÄllbar livsstil. DÀrför har Helsingborg gjort en undersökning av kommuninvÄnarnas ekologiska fotavtryck.