Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Billigare att reparera prylar

Regeringen sÀnker momsen pÄ mindre reparationer. Genom att underhÄlla och laga vÄra saker minskar vi sopbergen och sparar energi.

Regeringen föreslÄr en halvering av momsen pÄ reparationer och underhÄll av cyklar, klÀder, lÀdervaror, textilier och skor - frÄn 25 procent till 12 procent.

DÄ förlÀnger vi livslÀngden pÄ vÄra varor och ÄteranvÀnder istÀllet för att slÀnga och köpa nytt. Dessutom krÀver denna typ av reparatonstjÀnster ofta inte nÄgon lÀngre formell utbildning. DÀrmed kan tröskeln till jobb sÀnkas bland grupper med svag anknytning till arbetsmarknaden.

Regeringens förslag: Billigare att reparera prylar (svt.se)

Publicerad: 06 april 2016
Ändrad: 26 okt 2016

I samma Àmne

–

Centrum för hÄllbart byggande

Regeringen inrÀttar ett centrum för hÄllbart byggande, som ska ha fokus pÄ renovering med anvÀndning av mer hÄllbara material.

Branschstandard för fonders koldioxidavtryck

Genom dialog med branschen har regeringen drivit igenom en branschstandard för koldioxidredovisning med Svensk FörsÀkring och Fondbolagens Förening.

Skatteavdrag för reparationer och underhÄll av vitvaror

Regeringen inför ett skatteavdrag för reparationer och underhÄll av vitvaror. DÄ blir det billigare att reparera istÀllet för att slÀnga och köpa nytt.