Logga in med Google eller Facebook.

Grön politik gör skillnad, och det görs hela tiden nya gröna framsteg. HÀr kan du rösta pÄ dina favoriter bland gröna framsteg nÀra dig, i Sverige eller i vÀrlden.

Överraska mig!

Barnomsorg pÄ helger och kvÀllar

Ett av de första besluten nÀr den rödgröna majoriteten pÄ Gotland tilltrÀdde efter valet 2010 var att erbjuda förÀldrar barnomsorg pÄ obekvÀm arbetstid.

Sedan dess finns möjlighet att lÀmna barn mellan 1-12 Är pÄ en förskola i Visby bÄde tidiga morgnar, sena kvÀllar och helger. Erbjudandet gÀller ensamstÄende förÀldrar med obekvÀma arbetstider och förÀldrapar som bÄda arbetar kvÀll eller helg.

Beslutet togs kort efter att den rödgröna majoriteten tilltrÀdde pÄ Gotland och Àr ett gemensamt framsteg och en positiv förÀndring för mÄnga familjer pÄ ön.

Bild: Linnea Nilsson (CC BY-NC)

LĂ€s mer (gotland.se)

Publicerad: 13 juni 2016
Ändrad: 26 okt 2016

NĂ€ra Gotland

VÄtmarker kring dricksvattentÀkter

Gotlands lÀn
Vattenbristen pÄ Gotland Àr akut. Ett Äterskapande av vÄtmarker i nÀrheten av drickvattentÀkter Àr ett viktigt steg och nu inleds arbetet i samarbete med myndigheten SGU.

FÀrre tonÄrsaborter pÄ Gotland

Gotlands lÀn
Gotland har lÀnge legat högt vad det gÀller tonÄrsaborter. Under de senaste Ären har trenden vÀnt och antalet minskat kraftigt frÄn 48 till 30 per Är.

Mer vegetarisk mat i skolorna

Gotlands lÀn
Sedan fyra Är serveras mer vegetarisk mat i de gotlÀndska skolorna. Minst en dag varannan vecka mÄste eleverna bjudas pÄ en helvegetarisk mÄltid.

I samma Àmne

Insatser för bÀttre lÀsning

Regeringen gör ett stort antal investeringar och reformer för att förbĂ€ttra lĂ€sförstĂ„elsen och frĂ€mja lĂ€slusten i hela landet inom ramen för paraplyet ”Hela Sverige lĂ€ser med barnen”.

Fler vÀgar in i lÀraryrket

Flera insatser görs för att skapa fler vÀgar in lÀraryrket. En utbyggnad av lÀrar- och förskollÀrarutbildningarna behövs dÄ intresset för att lÀsa till lÀrare och förskollÀrare har ökat kraftigt.

PÄ vÀg mot giftfria vardagsmiljöer för barn

Lund
Genom kemikalieinventering och utbildning av personal skapas giftfri vardagsmiljö för barnen i Lund.